Need for Speed: Hot Pursuit 2

Sokak nagy örömére napvilágot látott a PC-s autós-szimulációk királyának, a Need for Speednek következő része, a Hot Pursuit 2. A játékban, hasonlón elődjéhez, a rendőrök elől kell meglépnünk, vagy éppen egy rendőrautó volánja mögött kell elkapnunk az ámokfutókat.

 

Képek


Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO

A lényeg tehát nem változott a Hot Pursuit első epizódjához képest. Adva van egy adag szebbnél szebb, gyorsabbnál gyorsabb, és nem utolsó sorban drágábbnál drágább sportautó, no meg néhány rendőrautó. A cél, hogy mindenféle tájon át vezető sztrádákon száguldozzunk, elkerülve az ádáz rendőröket, vagy éppen mi magunk ülünk a rendőrautókban, melyek meg akarják akadályozni az országúti száguldást.

A programban ötféle játékmód közül választhatunk: hot pursuit, quick race, single challenge, championship, és multiplayer. A quick race mód aligha szorul magyarázatra – választunk egy autót, egy pályát, majd nyomhatjuk is a pedált. A hot pursuit mód gyakorlatilag a játék lelke, itt kell menekülnünk a rendőrök elől, vagy üldözni a száguldozókat. Ha a menekülő róka szerepét választjuk a vadászaton, akkor harminchárom országúti pályán kell bebizonyítanunk, hogy érdemesek vagyunk a legmagasabb kitüntetésnek számító Ultimate Road Racer címre. A championship mód igen hasonló a hot pursuithoz, csupán hiányoznak belőle a rend elkötelezett hívei. A single challenge módban a játékosnak lehetősége van számos paramétert beállítania, meghatározva például az ellenfelek számát, vagy a rendőrök gyakoriságát. A multiplayer szintén nem szorul magyarázatra, talán csak annyit, hogy lehet Interneten és LAN-on keresztül is versenyezni.

Ha a hot pursuit módot választottuk, alaposan kössük fel az alsóneműt. A rendőrök ugyanis nem 1500-ös Ladákkal erednek a nyomunkba, hanem a sportautók képességeivel vetekedő járgányokkal. Ezen felül nem sokáig próbálkoznak szóló akciókkal, hanem egykettőre hívnak segítséget, sőt, útakadályokat is felállítnak, vagy nem átallnak kerekeinket kivégző sulyom akadályt húzni az útra. Ha még ez sem lenne elég, a rendőrök mellett ott vannak a civil autósok is, akik szép nyugodtan közlekednek, mozgó útakadályokat képezve.

Szerencsére a haladásra nemcsak az aszfaltcsíkot használhatjuk. Minden pályán szép számmal találhatóak ugyan kerülőnek számító, de az akadályok kikerülésére, vagy a rendőrök lezárására kiválóan alkalmas útszakaszok.

Előző
Következő