Java-központot adtak át Szombathelyen

Újabb Java programozási központot adott át a Sun. Az ELTE szombathelyi obszervatóriumában helyet kapó infrastruktúra a nyílt programozási nyelv terjedését hivatott segíteni.

2002. december 5-én került sor a szombathelyi ELTE Gothard Asztrofizikai Obszervatóriumban a második vidéki Java Szakértői Központ átadására, amely a Sun Microsystems tervei szerint a jövőben folyamatosan kiépülő regionális hálózat második tagja. A Java Központ létrehozásának célja, hogy a világ egyik legelterjedtebb nyílt, internetes programozási nyelve elérhetővé váljon a nyugat-magyarországi felsőoktatásban résztvevő diákok számára. A Központ feladata, hogy beilleszkedjen az oktatásba, valamint a Sun Java Központok országos hálózatának nyugat-magyarországi központjaként szakmai fórumok keretében ismertesse, illetve tanácsadással segítse a Java programozási nyelv elterjedését. A Központban a Sun Microsystems korszerű eszközeit, egy Sun Enterprise 250 típusú, 4 GB memóriával rendelkező szervert, valamint tizenkét darab SunRay vékonykliens munkaállomást helyezett el.

Korábban szintén a Sun támogatásával jött létre a BME-n a Java Szakértői Központ, az ELTE-n üzemelő labor, a Fazekas Gimnázium internetes laborja, továbbá a pécsi Zipernowksy Károly Műszaki Szakközépiskolában tavasszal átadott labor, amely az országos hálózat első vidéki tagja volt.