Információs honlap angoltanároknak

Pedagógusok számára pedagógusok által összeállított internetes oldalt indított a BBC. A társaság a kezdeményezéssel az angol nyelvet oktató tanárok munkáját kívánja segíteni.

Új internetes honlappal segíti csütörtöktől a BBC az angol nyelvet idegen nyelvként oktató tanárok munkáját. A brit közszolgálati rádió Világszolgálata a British Councillal együttműködve nyit honlapot, amely a nyelvórákon felhasználható segédanyagokat biztosít az angol nyelvet világszerte oktató pedagógusok számára, illetve szakmai tanácsokat is nyújt a  nyelvtanításhoz. A tanárok által összeállított és rendszeresen gazdagítandó "teachingenglish.org.uk" honlapról a nyelvórákon felhasználható hanganyagok, írásos segédeszközök, köztük kvízjátékok tölthetők le ingyen. A honlap szerkesztői létrehoznak egy archívumot pedagógiai témájú cikkekből is az angol nyelvtanítás elméletéről és gyakorlatáról.
   
A kezdeményezéssel a BBC és a British Council kifejezetten a nem angol anyanyelvű angolnyelv-tanárok munkáját kívánja segíteni. Alkotói szerint a honlap gyakorlati hasznosságát elsősorban az fogja biztosítani, hogy pedagógusok készítik pedagógusok számára - tájékoztatta a BBC Világszolgálata az MTI-t.