Internet alapú kamerás biztonsági rendszer

Magyar fejlesztők új biztonsági távfelügyeleti rendszert fejlesztettek ki. A rendszert elsősorban épületek, üzletek távfelügyeletének megoldására alkalmas.

Netavis néven új internet vagy intranet alapú videó távfelügyeleti rendszert fejlesztett ki a magyar Xperts Software Kft., a megoldás integrálja a hagyományos analóg, zártláncú televíziós hálózatokat a digitális adatkommunikációval - mondta Bucsi Péter, a társaság ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatón. Hozzátette: a Netavis egy időben több száz analóg és digitális kamerát képes kezelni, melyek hálózatba kapcsolva a világ bármely részéről elérhetők. Bata Miklós, a rendszer magyarországi forgalmazója, a Telindus Hungary Kft. ügyvezető igazgatója közölte: a hálózati kamerákkal és videoszerverrel működő rendszert elsősorban értékes épületek, cégek telephelyeinek, illetve üzletek távoli megfigyelésére, felügyeletére lehet használni.  Ehhez a felhasználónak mindössze egy webböngészővel rendelkező számítógépre van szüksége.
   
A Netavis rendszer iránt jelentős a külföldi érdeklődés, többek között Ausztriából, Oroszországból és Tajvanról érkeztek megkeresések. Bata Miklós kiemelte: két hete megegyeztek egy nagy magyar ipari vállalattal nyolcvan kamerás rendszer szállításáról, ami a működő ötven kamerás zártláncú analóg videorendszer integrálásából és 30 új digitális kamera telepítéséből áll.