Variációk a Hír TV internetes címére

Januárban indul a Hír TV internetes portálja. Érdekesség, hogy korábban több, a csatorna nevéhez kapcsolható domainnév bejegyzésre került, van, aki jó pénzért értékesítené tulajdonát, van, aki viszont inkább a televíziót támogatná.

December 2-án, hétfőn elindult a Hír TV kísérleti adása. Egyelőre 80 ezer háztartásban lehet nézni az új csatornát, de a tervek szerint januártól már egymillió háztartásba jutnak el az új tévéadó műsorai. Az induló csatorna honlapján jelenleg csupán alapvetően szükséges információk találhatók. A weboldal a www.hirtv.net cím alatt elérhető, azonban az érdeklődők számára rövid utánajárás után kiderülhet, hogy az elmúlt hetekben, hónapokban több olyan domainnév is regisztrálásra került, mely a Hír TV-hez kapcsolható.

A www.hirtv.hu internetcímet bejegyző magánszemély elmondta, hogy korábban megbeszéléseket folytatott a Hír TV-vel a cím átadásáról, ám végül nem tudtak megegyezni. A csatorna szempontjából talán legpraktikusabb cím alatt található oldalon egyébként jelenleg is a domain eladását hirdető felirat olvasható.

Szintén az induló televíziós csatornához kapcsolódik a www.hirplusz.tv címen található egy darab oldal, melyen a kísérleti adás paraméterei, illetve a Hír TV szlogenje, valamint elérhetősége található. Tulajdonosa név nélkül elmondta, hogy a domainnevet a csatornától teljesen függetlenül jegyezte be azzal a szándékkal, hogy megelőzze a címmel kereskedni szándékozó domainbrókereket, és ezzel is segítse a Hír TV startját. A férfi bevallása szerint a címet bármikor és ingyen hajlandó átadni a televíziónak, amennyiben az igényt tart rá. A weboldalon publikált mailcímre érkező leveleket a tulajdonos egyébként a televíziónak továbbítja.

A www.hir.tv címet bejegyző vállalkozás vezetője elmondta, hogy a domain megszerzésének nincs köze a Hír TV-hez. A budapesti kft. televíziós-műsorkészítési technológiákkal foglalkozik, s ehhez a tevékenységhez kapcsolódóan korábban több hasonló címet is bejegyeztek - közölte az ügyvezető.

Januárban indul a www.hirtv.net

A Hír TV hivatalos honlapja a www.hirtv.net domainnév alatt elérhető - tudtuk meg Dobrányi Tamás marketingigazgatótól. Dobrányi, aki az egyéb nevekhez fűződő lehetőségeket nem kívánta kommentálni, elmondta, hogy korábban több lehetséges cím között is mérlegeltek, végül a .net végződésűre esett a választás. Az induló televízió honlapján jelenleg a kísérleti adás indulásáról szóló tájékoztatás, valamint a műsor vételéhez szükséges technikai paraméterek olvashatók. A honlap tartalmát a televízió indulásával párhuzamosan folyamatosan töltik majd fel - jelentette ki a marketingigazgató. Dlusztus Imre főszerkesztő az MTI-nek úgy nyilatkozott, akkor kívánják elkezdeni a világhálón a hírszolgáltatást, amikor már teljes mértékben összeállt a televízió tartalma.

KAPCSOLÓDÓ CIKK