Európai MMS-premier a Vodafone-nál

Október 24-én a Vodafone mobilszolgáltató hat európai országban indította be Live elnevezésű szolgáltatását, amely képes üzenetküldést, mobil e-mailezést, csevegést, színes WAP-ot és mobilos játékokat foglal magában.

A Vodafone Group bejelentette, hogy beindította új mobil szolgáltatását az Egyesült Királyságban, Németországban, Írországban, Olaszországban, Hollandiában és Spanyolországban. Az idei év végéig a szolgáltatást Görögországban, Portugáliában és Svédországban  is be fogják bevezetni, 2003 elején pedig Ausztrália és Új-Zéland kerül még sorra. Magyarországon a szolgáltató hazai leányvállalatának közlése szerint várhatóan jövő év elején indulhat majd be a Live.

Forrás: ORIGOA Vodafone Live keretében a vállalat megfelelő mobilkészülékkel rendelkező ügyfelei a digitális fotót és hangot is tartalmazó MMS és e-mail üzeneteket küldhetnek és fogadhatnak mobiltelefonjukról, és új Java-játékokat és csengőhangokat vásárolhatnak meg, tölthetnek le telefonjaikra. Ezenkívül az interneten megszokotthoz hasonló módon lehetőség lesz az írásban történő valós idejű kommunikációra (chat) is a készülékekről, valamint színes WAP-alapú tartalmak is elérhetők lesznek az ügyfelek számára.

Már korábban hírt adtunk arról, hogy a Vodafone új szolgáltatásához saját márkanevét viselő mobiltelefonokat fog piacra dobni. A mostani hírekből kiderül, hogy Live! eleinte három színes kijelzős, digitális fényképezőgépet tartalmazó készülékkel (Sharp GX10, Panasonic GD87, Nokia 7650) lesz igénybe vehető.

KAPCSOLÓDÓ CIKK