Helytakarékos PC-t mutatott be az IBM

Az IBM október 1-jén mutatta be NetVista S42-es típusjelzésű új asztali számítógépét, amely csupán feleakkora helyet foglal, mint egy hagyományos PC.

Forrás: ORIGOA vállalat új NetVista számítógépét elsősorban olyan környezetben - például call centerekben, bankokban, vagy boltokban - történő alkalmazásra szánja, ahol a helytakarékosság fontos tényező. Az S42-es típusjelzésű PC szélessége 30,9 cm, hossza 34,5 cm, magassága pedig mindössze 8.3 cm, de az IBM közlése szerint tudását és teljesítményét tekintve nem marad le nagyobb méretű társaitól. A 929 dolláros áron kínált asztali számítógép alapesetben egy 1,8 GHz-es órajelű Intel Pentium 4-es processzort, 256 MB memóriát, 40 GB-os merevlemezt, és Ethernet-csatlakozást tartalmaz. A kisméretű PC-hez 500 dollárért kínál a vállalat egy 15 collos átmérőjű laposképernyőt.

Az IBM a tavalyi évben már bemutatott egy helytakarékos asztali gépet, a NetVista X-et. Ez a típus laposképernyővel egybeépített számítógép volt, ára azonban emiatt elég magas volt, a legkisebb modell is közel 2000 dollárba került. Bár a NetVista X több díjat is nyert, drágasága miatt nem volt népszerű a vásárlók között, ezért az idei év folyamán az IBM leállt a gyártásával.

KAPCSOLÓDÓ CIKK