Stratega - új fantasy stratégiai játék

Újabb magyar nyelvű online stratégiai játék indul, ezúttal fantasy köntösben. A Stratega játékban számtalan különböző faj szerepel, melyeknek eltérő egységei és varázslatai vannak. Megkülönbözteti öket az is, hogy a jó vagy a gonosz oldalhoz tartoznak. Fedezd fel stratégiai képességed határait!

A játék kerettörténete:

A legenda szerint Anamúr, Ki Első Volt Mind Között, a világ hajnalán megteremtette az Elfeket, hogy őrzői legyenek ennek a világnak. De Choor, Ki Maga A Káosz, elcsábította az elfek büszke ifjait, isteni hatalmat ígérve nekik, ha legyőzik Anamúr teremtményeit. Anamúr ekkor megteremtette a napot, hogy fényt hozzon a földre, és eluzze a gonoszt, de Choor hívei a föld alá menekültek a nap elől, a föld mélyébe húzódtak vissza, s ekkortól ered a Sötételf név. A föld mélyéből rendszeresen támadásokat intéztek felszínen élő testvéreik ellen, elpusztítva munkájuk gyümölcsét, lerombolva mindent, mit felépítettek.

Ekkor Anamúr megteremtette a Törpéket, kiket a barlangok őrzésével bízott meg, hogy megakadályozzák az elsőszülöttjei elleni támadásokat. Olyannak teremtette őket Anamúr, hogy egyaránt képesek legyenek a fényben és a sötétben is élni, valamint erősnek s szívósnak, hogy bírják a folyamatos csatározást.

Choor iszonyú haragra gerjedt, hogy Anamúr gyermekei ellene szegültek, és haragjából születtek meg az Orkok. Choor saját képére formálta az orkokat, erősnek, harciasnak, vérszomjasnak. De az orkok sem viselték Anamúr napjának fényét, így sorozatos csatákkal birtokukba vették az erdők, a barlangok és a földmélye egy részét, egyaránt gyilkolva elfeket, törpéket és a sötételfeket.

Anamúr látta, hogy gyermekei vesztésre állnak, s csupán a Choor teremtményei között létező széthúzás miatt nem söpörték el őket, ezért megteremtette az Embereket, de hogy elejét vegye Choor mesterkedéseinek, szabad akaratot és szabad lelket adott az embereknek, mely nem függ egyik isten hatalmától sem. Rövid életet adott Anamúr az embereknek, de cserébe végtelen lehetőséget, hiszen az emberek haláluk után nem az Istenek Csarnokában lelnek nyugalomra, hanem a Sors Kerekén újjászülethetnek, s egy új élet részesei lehetnek.

De Choor eszén nem lehetett túljárni. Ha életükben elérhetetlenek is számára az emberek, holtuk után már nem azok. A rövid élettől rettegő emberek közül az erre vállalkozókat Choor kiragadja a Sors Kerekéről, s örök élettel - vagy örök halállal - ajándékozza meg őket. Sötét hatalmából adva nekik, vámpírokat és halálurakat hozva létre, kik tovább terjesztik Choor sötét hatalmát, ők az Élőholtak.

Az istenek felfedezték, hogy alattvalóik mágikus tulajdonságú tárgyakat birtokolnak, melyek ereje állandó mint az övéké. Ezzel az eónok óta tartó küzdelem új korszakába lépett: Choor arra bíztatta híveit, hogy szerezzék meg az összes varázstárgyat és ajánlják neki azokat, hogy ezzel hatalma kiteljesedjen vetélytársa Anamúrt felett. Anamúr, Hogy mentse a menthetőt, megkérte gyermekeit, hogy vigyázzák a varázstárgyakat és küzdjenek meg értük a gonosz seregekkel, s kérte őket állítsák meg Choor teremtményeit.

Most előtted a lehetőség, hogy - szolgálva istened - néped élére állj, vezesd őket dicsőséges csatákon át, és eközben megszerezve a varázstárgyak egyikét megőrizd azt istened számára. Döntsd el a világ további sorsát Te!