Új online mérési rendszer a Tárkitól

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Az internetes honlapok látogatóinak, illetve a letöltött oldalak számát mérő AuditOnline-t a kutatási és statisztikai módszereket biztosító Tárki Rt. és a fejlesztést végző Webinform Kft. által közösen létrehozott AuditOnline Kft. működteti. A szolgáltatás - mely tesztüzemben korábban is működött - február elsejétől vehető igénybe, a megrendelők a március végéig tartó két hónapos próbaidőszakban ingyenesen használhatják.

Az AuditOnline böngésző alapú mérési rendszere a mért oldalakban elhelyezett html-mérőkódok letöltését regisztrálja, a rendszer a beérkező adatokat Oracle alapú adatbázisban tárolja. Az oldalletöltés számlálása valós időben (real time) történik, mely a megrendelők felé azonnal, míg az AuditOnline publikus webes felületén napi frissítésben jelenik meg.

Az AuditOnline a hazai látogatottság mérés piacát uraló, korábban számos kritikát kapott Medián-Webaudit versenytársa kíván lenni. A Webaudit, mely a Medián decemberi közlése szerint korábban két hónapon keresztül valótlan látogatottsági adatokat produkált, Magyarország összes vezető tartalom-szolgáltatójával szerződésben áll. Hazánkban nyilvános auditálást még a Magyar Terjesztés-Ellenőrző Szövetség (MATESZ) végez.

Az AuditOnline a két hónapos díjmentes időszak letelte után havi 40 ezer forintért vehető igénybe, az előfizetés egy azonosító kód szolgáltatását foglalja magába. Az auditálási rendszer a tesztidőszakban többek közt a Freeweb oldalakat működtető TRUE Network és a Habostorta igénybe vette. Az AuditOnline fejlesztése és tesztelése több mint egy évet vett igénybe.