Tovább szárnyal a PlayStation 2

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A negyedik negyedév során a 1,4 millió fogyott a Sony PlayStation 2-ből az Egyesült Államokban, így a konzol eladási adatai magasan felülmúlják riválisaiét, a Microsoft Xboxból 934 ezret, a Nintendo GameCube-ból pedig 615 ezret adtak el. Az adatok mindhárom termék estében a december 8-ig tartó időszakra érvényesek.

A Sony fölényénél figyelembe kell venni, hogy a PS2 két vetélytársa csupán néhány héttel ezelőtt debütált: az Xbox november 15-én, a GameCube pedig november 18-án került a boltokba. A cég szerint az eladásokat nagy mértékben megdobta néhány játék - így például a Grand Theft Auto 3 és a Metal Gear Solid 3 - karácsonyi szezonra időzített kiadása. A Sony amerikai szekciójának alelnöke abszolút elégedett a piaci adatokkal, Jack Tretton szerint a számok világosan rámutatnak a PlayStation 2 elsöprő népszerűségére.

A riválisok közül hasonlóan elégedett a Microsoft is, a cég képviselője rávilágított, hogy az Xbox és a PS2 premierje utáni első két hét eladásait összehasonlítva magasan az előbbi a nyerő. Piaci elemzők szerint az Xbox teljesíti az erre az évre előirányzott 1,5 milliós eladást.

A Nintendo egyelőre nem kommentálta a piaci adatokat.

PlayStation 2: a hálózati konzol

Töretlen a PlayStation uralma