Rövidesen indul a kormányzati portál

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Az IBM, mint technológiai szállítója november 12-én adta át a kormányzati portál rendszerét, a tényleges startra pedig az azóta folyó adatfeltöltés elkészültével kerülhet sor. Induláskor elsősorban tájékoztató jellegű információkat találhatnak a látogatók, de a felhasználók rendelkezésére áll majd három kereshető adatbázis is. A gépjármű-adatbázisból például rendszám alapján hívható le egy-egy autó "előélete"; emellett ingatlan- és céginformációk kerülnek fel.

Az interaktivitást szolgálja a portál fórum-szekciója. Kezdetben csak néhány meghatározó "topic" kerül fel, később a látogatók is nyithatnak új témákat. A fórumon szakértők állnak majd a felhasználók rendelkezésére, tanácsokat adva nagy érdeklődésre számot tartó témákkal, így például a diákhitellel kapcsolatban.

A kormányzati portál főszerkesztője, Takács Viktor elmondta: a szerkesztőség folyamatosan figyelemmel kíséri majd a látogatói igényeket, és ezek alapján fejleszti majd tovább a kínált szolgáltatásokat.

A közelmúltban indult a kormany.hu és a miniszterelnok.hu, a kormány határozott szándéka, hogy a központi honlapokat elkülönítse egymástól. Az információt szolgáltató említett két oldal mellett az ekormanyzat.hu szolgáltatásokkal kerül a lakosság elé. A portálon egyelőre valós elektronikus ügyintézési lehetőség nem áll majd rendelkezésre.

[origo]

Késik a kormányportál megnyitása