Amerikai javaslat a .movie kiterjesztésre

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A domain-nevek regisztrációjával foglalkozó New.net elképzelése szerint a .movie kiterjesztésű internetcímek a mozi és a filmek világához kapcsolódó webhelyekre mutatnának. A cég az új végződés elfogadását mindenképpen hasznosnak és szükségesnek tartja, mondván, hogy jelenleg sok esetben nehéz a filmekre vonatkozó specifikus információt megtalálni. A New.net közleménye több példát is említ, többek közt a www.castaway.com webhelyet is, amely a várakozásokkal ellentétben a nem a Tom Hanks főszereplésével készült film, hanem egy ausztrál utazási iroda honlapja. A cég szerint a www.castaway.movie egyértelmű célpontot jelentene a film iránt érdeklődők számára.

A New.net jelenleg is működő alkalmazásával különleges domain-nevek használatára nyílik lehetőség. A cég honlapján számos kiterjesztés ( például .love, .mp3, .scifi) hozzáférhető évi 35 dollárért, ezek azonban csak az internet-szolgáltatók vagy az egyes felhasználók által futtatott program segítségével élnek.

A közelmúltban több új domain-név kiterjesztés (.info, .biz) használata is kezdeti fázisba lépett, jelenleg pedig a .museum-ra végződő címekre lehet előjegyezni.

[origo]

Hét új felsőszintű domainnevet fogadott el az ICANN

Az Európai Unió ragaszkodik a saját domainjéhez