Az MSNBC arab hírportált indított, megelőzve a CNN-t

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Az Amerikát ért terrortámadások óta a jelentősebb amerikai és európai médiacégek fokozzák jelenlétüket az arab világban, s most - a televíziós stábok és a nyomtatott sajtó riporterei után - az online újságírók is megjelentek, hogy tudósítsanak az Afganisztán ellen amerikai irányítással folyó katonai támadásokról.

Idén májusban írták alá az MSNBC-megállapodást, de a vállalat várt a bejelentéssel mindaddig, amíg a portál el nem készült. Egy egyiptomi partnerrel, a Good News 4 Me-vel együttműködve állítják elő az arab nyelvű www.gn4msnbc.com webhelyet. A megállapodás keretében az MSNBC hírválogatást, valamint streamelt arab nyelvű audio- és videoanyagokat szolgáltat, a webhely működtetéséről pedig az egyiptomi fél gondoskodik.

A CNN augusztusban tette közzé, hogy dolgozik a www.CNNarabic.com fejlesztésén, amely az arabra honosított változata lesz a CNN.com-nak. A CNN arab site-jának központja egyébként Dubaiban lesz, a CNN hírtelevízió regionális centrumában. Várhatóan az év végére készül el az amerikai hírtelevízió arab nyelvű site-ja.

Korábban:

A terroresemények drasztikusan megnövelték a hírportálok forgalmát