A rendkívüli helyzet megnövelte az online hírforrások fontosságát

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Míg a felmérés szerint a szeptember 12-én megkérdezettek 3 százaléka értesült a világ dolgairól a monitoron keresztül, ugyanez a szám október 1-jén 8 százalék volt. A Harris Interactive adataiból az is kiderül, hogy a televízió domináns szerepe a közelmúlt eseményei után is megmaradt; viszont a rádió, mint elsődleges hírforrás használata 15-ről 8 százalékra esett.

A terroresemények a magyar nyelvű híroldalak látogatottságát is nagy mértékben megnövelték. Míg az Egyesült Államokat ért támadás előtt az [origo]-ról egy átlagos hétköznap során 1,5 millió oldalnyi információt töltöttek le, szeptember 12-én több mint 3 milliót. A támadást követő napon a második legnézettebb magyar nyelvű portál, az Index.hu is rekordnézettséget produkált.

A felmérést megrendelő Online Publishers Association vezetője szerint bár a televízió, mint vezető médium szerepe megkérdőjelezhetetlen, az online hírcsatornák fontossága folyamatosan növekszik. A közvéleménykutatás adataiból azonban az is kiderül, hogy az elmúlt közel négy hét megnövekedett információéhségének legnagyobb nyertese a nyomtatott sajtó lett: míg előzetesen a megkérdezett amerikaiak csupán 16 százaléka tájékozódott újságokból, ez mostanra 78 százalékra ugrott.

[origo]

USA: leterhelt online hírcsatornák

Meghackelt Yahoo!

[origo]: 567 ezer látogató, több mint 3 millió letöltött oldal szerdán