Egy hetet késik az XBox

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

XboxA Microsoft bejelentette, hogy XBox konzolja az eredeti tervekkel ellentétben csak november 15-én kerül az amerikai piacra. A hír talán nem meglepő annak ismeretében, hogy a cég szóvivője előzetesen közölte, hogy a konzol forgalmazásának első napjára ígért 6-800 ezer példányos irányszámot a gyártás nem tudja tartani. Elemzők szerint a késleltetett premier napjára csupán mintegy 300 ezer XBox kerülhet az üzletekbe, ugyanakkor a Microsoft képviselőjének ígérete szerint az év végére előirányzott 1-1,5 millió konzol elkészül.

GameCubeA rivális Sony szóvivője az egy hét halasztást "amatőr lépésnek" minősítette, mely nyilvánvalóvá teszi, hogy a Microsoft még nem készült fel az új piacra való betörésre. Az XBox késése azonban leginkább a konzolpiac másik jelentős résztvevőjének, a Nintendónak kedvez. A cég a szeptember 14-i japán premier után november 18-án az Egyesült Államokban is piacra dobja új játékkonzolját, a GameCube-ot, így az XBox gyártási nehézségei mindenképpen a japán cég malmára hajtják a vizet. A Nintendo észak-amerikai képviselője elmondta, hogy mivel számos kereskedő máris jelezte többlet-igényét a GameCube iránt, a cég megpróbál több konzolt szállítani az egyesült államokbeli piacra, ahol jelenleg 700 ezer darab várja a nyitást.

A Microsoft a késlekedés behozásának érdekében az év végéig tartó időszakban heti 100 ezer XBox legyártását ígéri. A cég a forgalmazás első napjára 15-20, az év végéig pedig 30 játékot ígér a konzol mellé. Az XBox ára 299 dollár lesz.

[origo]

Hiba miatt csúszhat az XBox megjelenése

XBox: mennyiségi problémák

Háromszázezer eladott GameCube