[origo] abc - a nélkülözhetetlen linkgyűjtemény

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Az [origo] portál a Vizslával és a Katalógussal a magyar web legnépszerűbb navigációs szolgáltatása. Gyakorlatilag egész nap mást sem csinálunk, mint összekötjük Önöket a világhálóval, százezernyi linket jelenítünk meg naponta, gyűjtjük, rendszerezzük őket, reméljük az Önök legnagyobb megelégedésére. De nem a miénkre. Észrevettük ugyanis, hogy egy nagyon fontos dologra nem vagyunk még képesek. A legnépszerűbb, legfontosabb, legérdekesebb oldalak egy klikkel elérhető gyűjteménye még hiányzott az [origo]-ról.

Eddig. Íme az [origo] abc, 1100 link 40 kategóriába rendezve, egy oldalon. Gigantikus, mindenre kiterjedő linkgyűjtemény, igazi Nélkülözhetetlen, ha emlékeznek még a régi [origo] címlapon megtalálható doboz nevére.

Az abc amolyan webes túlélőkészlet, digitális Rambó-kés, itt gyűjtjük Önöknek a szótárakat, térképeket, menetrendeket, újságokat, különböző szolgáltatásokat, mindent, ami az online lét viszontagságain átsegíthet.

Hogyan működik az [origo] abc?

Nagyon egyszerűen. Az egyes témakörök az oldal tetején olvashatók - talán nem meglepő módon - abc sorrendben. A témakörhöz tartozó linkek a témakörre kattintva válnak láthatóvá. Ha figyelünk arra, hogy a kattintás után ne mozdítsuk el az egeret, akkor a éppen az egér mutatója alatt fognak megjelenni. Haladó felhasználóink a böngésző gördítő sávjával is mindent elérhetnek az oldalon.

Az abc kategóriáiban jelenleg háromféle linkkel találkozhat. Külön gyűjtöttük Önnek a legfontosabb 10-15 magyar- és 5-10 idegen nyelvű weblapot. Ha ennél a folyamatosan frissülő toplistánál is részletesebb és alaposabb áttekintést szeretne, akkor a magyar és a külföldi linkek között található, a Katalógusba vezető linkekre kell kattintania. A Vizsla Katalógusban többszázezer, kézzel, emberi munkával, odafigyeléssel összegyűjtött weblap található, jóval részletesebb és pontosabb bontásban, mint ahogy azok az abc-ben szerepelnek.

Mi hiányzik az abc-ből?

Az abc nem a Katalógus, és nem a Vizsla szabadszavas kereső. Akkor érdemes az abc-t használni, ha gyorsan szeretne eljutni valamely ismert, népszerű weblapra. Az abc-ben nem fogja megtalálni a témába vágó összes weblapot, erre a célra marad a jó öreg Vizsla a maga 8 és fél millió weblapjával, és a Katalógus. Ha ennek ellenére úgy érzi, hogy valami hihetetlenül fontos dolgot mégis kihagytunk, legyen szó kategóriáról vagy weblapról, kérjük írja meg javaslatát!

[origo]