Megrongálták a világ első elektronikus padját

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A város parkjában álló padot nemrég adták át helyieknek, akik mostantól egy notebookkal felszerelkezve a zöldben is keresgélhetnek a világhálón. Az ünnepélyes leleplezés során St Edmunds Bury polgármestere avatta fel az elektronikus ülőalkalmatosságot, mikor elsőként elküldött egy e-mailt az egyik ismerősének.


A ceremóniát követően rengeteg ember megfordult a pad környékén, a legtöbben csak kíváncsiak voltak a nem mindennapi építményre, míg mások leültek, hogy lefényképeztessék magukat barátaikkal. Szép számmal voltak azonban olyanok is, akik notebookkal érkeztek, hogy a rendeltetésének megfelelően használják a fábol ácsolt pihenőhelyet.

Mégis, alig telt el néhány nap és ismeretlen vandálok máris tönkretették a csatlakozókat. A városi tanács szóvivője, Ann Clarke elmondta, az alkatrészek nem szenvedtek komolyabb sérülést, így a szakemberek viszonylag gyorsan működőképes állapotba tudták hozni a padot.

Clarke elmondta azt is, hogy voltak olyanok, akik telefonkészülékkel érkeztek, hogy ingyen beszélhessenek a városban lakó ismerőseikkel, vagy megpróbáljanak nemzetközi hívást bonyolítani. Nem zárta ki annak lehetőségét, hogy az egyik feldühödt potya-telefonáló tett kárt a pad karfáján található csatlakozókban.

A pad, amelyet a Microsoft MSN részlege ajándékozott a városnak, három hónapig kínál ingyen internetlehetőséget, miközben egyszerre négy embernek nyújt pihenést és csatlakozást.

(BBC)