Kommunikátor kutyáknak

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A Bow-lingual névre keresztelt eszköz két részből áll: egy hurka alakú dobozból, amelyet a kutya nyakörvére kell erősíteni, valamint egy tenyérben elférő, tamagocsira hasonlító kijelzőből. A minikomputer az állat ugatását rögzíti és dolgozza fel, és ez alapján megmondja, milyen lelkiállapotban van éppen a kedvenc.

Az eszköz több mint kétszáz fajta információt képes kihámozni az emberi fül számára sokszor értelmezhetetlen vakkantásból. A kutyus hangulatát - amely lehet boldog, játékos, dühös vagy akár csalódott - aprócska fekete-fehér ikonnal ábrázolja.

Az eszköz minimális memóriával is rendelkezik, ezáltal a gazdik naplót készíthetnek a kedvenc lelkiállapotáról, figyelheti, hogy a reggeli séta, esti vacsora, délutáni tévézés hogyan befolyásolja a kutyus hangulatát.

Az eszköz a Japán boltokban várhatóan 2002 februárjától kezdve lesz kapható, ára mintegy 100 dollárnak megfelelő jen lesz. A cég partnereivel közösen a játék olyan továbbfejlesztett változatával kísérletezik, amely SMS formájában mobiltelefonra küld információt az állatról.

(CNN)

Korábban az [origo]-ban:

Klón-háború: a Sony hadrendbe állítja robotkutyáit

Második generációs robotkutyák a Sonytól