GSM-változatban jelenteti meg telefonjait a Panasonic

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A vállalat reméli, hogy a készülékkel - amely a korábbi modellekhez képest számos újítást tartalmaz - sikerül megnyernie mind az üzleti, mind a magánvásárlókat. A telefon tervezésénél fontos volt a testreszabhatóság, így nem csak a képernyőn megjelenő mintázatot, képet, de a híváskor hallható csengőhangot is a tulajdonos maga határozhatja meg.

A telefon polifón hangrendszerének köszönhetően nemcsak dallam, hanem bármilyen más digitalizált hang is felhasználható csengésként. Néma üzemmódban a telefon felvillanással és rezgéssel adja a tulajdonos tudtára, hogy keresik.

A Panasonic GD95 és GD96-os mobiljai WAP protokollon keresztül kapcsolódnak az internetre, a cég ígérete szerint az ötirányú navigáció gomb révén nem okoz nehézséget a szöveges alapú weboldalakon való eligazodás. A telefonon futó szoftver a használó e-mail fiókját is le tudja kérdezni, támogatja ugyanis az internet világában elterjedt POP3/SMTP formátumú levelezést.

A GD95 GPRS-modult nem tartalmazó változata 2001 harmadik negyedévében, a GD96 pedig várhatóan 2002 tavaszán kerül forgalomba.

[origo]