A briteknél is startolt a Napster

Vágólapra másolva!
Legfőbb riválisát, az Apple iTunes nevű zeneboltját megelőzve a Napster az első európai országban is útjára indította fizetős zeneletöltést kínáló, korábban csak az USA-ban elérhető szolgáltatásait.
Vágólapra másolva!

A Napster minden különösebb előzmény nélkül, csütörtökön jelentette be, hogy az Egyesült Királyságban útjára indítja legális zeneletöltést kínáló, fizetős szolgáltatásait. A Napster 2.0 nevet viselő zeneboltot egyelőre csak a szigetország lakói vehetik igénybe, s katalógusában jelenleg félmillió zeneszám található, amely az üzemeltetők közlése szerint egy hónapon belül 700 ezerre bővül majd.

Az online zeneboltból az ügyfelek 1,09 fontért tölthetnek le egy zenét, míg egy teljes zenei album 9,95 fontot kóstál. Emellett 9,99 fontos havidíj megfizetése ellenében az előfizetők korlátlan mennyiségben férhetnek hozzá a Napsteren működő internetes rádióhoz, ám az azon elhangzó zenéket nem tudják elmenteni számítógépükre. A világszerte működő, letölthető zeneszámokat árusító zeneboltok közül jelenleg az Apple cég által működtetett iTunes Music Store a legsikeresebb, ám ezt egyelőre csupán az amerikai felhasználók vehetik igénybe, európai startjának pontos ideje egyelőre nem ismert. Az [origo>play]-en szintén ezen a héten debütált Magyarország első internetes zeneáruháza, amelyen 250 forintos darabáron lehet zenéket vásárolni, egy album letöltése pedig 2500 forintba kerül.