Aachenben kutat a Microsoft

Vágólapra másolva!
Új kutatási-fejlesztési központot adott át hétfőn a Microsoft. A németországi bázis a társaság negyedik európai ilyen jellegű létesítménye.
Vágólapra másolva!

A Microsoft Aachenben hivatalosan megnyitotta a Microsoft Európai Innovációs Központját (European Microsoft Innovation Centre, EMIC) - tudósított a társaság közleményben. E szerint az európai technológiai fejlődés egyik vezető térségében található új létesítmény a cég közös európai alkalmazott kutatási és fejlesztési erőfeszítéseinek centruma lesz. A Microsoft EMIC-ben dolgozó tudósai és mérnökei - a tudományos élet és az iparág más szereplőivel közösen - olyan alkalmazott kutatási projektekben fognak részt venni, amelyeket az Európai Bizottság, az országos kutatási programok és az európai államok támogatnak - áll a közleményben.

Az új kutatóbázis alkalmazott kutatásai három területre terjednek ki: a webszolgáltatásokra, a biztonsági és adatvédelmi technológiákra, valamint a vezeték nélküli technológiákra. Az EMIC nem az első a Microsoft európai kutatási és fejlesztési központjai sorában: a Microsoft Research Cambridge-i intézetében alapkutatás zajlik, a dániai Vedbaekben szoftverfejlesztés, a dublini Európai Termékfejlesztési Központban pedig szoftverhonosítás.