Apró digitális fényképezőgép a Sonytól

Vágólapra másolva!
Újabb ultrakompakt digitális fényképezőgépet mutatott be a Sony, CyberShot DSC-T11 jelöléssel. Az apró készülék 5 megapixeles felbontást és háromszoros optikai zoomot kínál.
Vágólapra másolva!
digifoto.origo.huhttp://digifoto.origo.huKüldje be legjobb képeit!/techbazis/digifoto/20040331bolondos.htmlDigitális gépek linkjeihttp://vizsla.origo.hu/katalogus/012/345

Az igen vékony (17 milliméter) kamerában a Minolta Dimage X sorozatához hasonlóan az optika függőlegesen helyezkedik el, s a lencsetagok zoomolást megvalósító mozgása is a vázon belül történik. Ennek köszönhetően az optika nem is emelkedik az előlapból. A Zeiss objektív átfogása a szokásosnak mondható 38-114 mm (kisfilmes rendszerre átszámítva), fényereje sem kiemelkedő: F3,5-F4,4. Az 5 megapixeles CCD lapka által rögzített képek maximális felbontása 2592x1944 képpont. A JPEG formátumú felvételek Memory Stick Duo, illetve Memory Stick Duo Pro kártyákra menthetők.

Sony DSC-T11

Az élességállítást az ötmezős autófókusz rendszer végzi, de kézi élességállítás is használható. Ahogy a legtöbb ultrakompaktnál, úgy itt is szinte teljesen automatikus a gép működése, szerencsére a teljesen automata üzemmód mellett tematikus felvételi programok is rendelkezésre állnak (portré, tájkép, sport stb.) Továbbá spot fénymérés is használható, mellyel talán pontosabban exponált képek készíthetők. Az érzékenység (ISO 100/200/400) és a fehéregyensúly állítása történhet automatikusan vagy kézzel is.

A T11-ben nincs optikai kereső, így a komponáláshoz a 2,5 collos TFT LCD kijelzőt kell használni, melyen a felvételek hisztogramja is megjeleníthető.
A kamera természetesen képes közvetlenül nyomtatni PictBridge kompatíbilis fotóprinterekre. Ehhez és a képek számítógépre másolásához USB kábel szükséges, melyet a T11-hez mellékelt dokkoló egységhez kell kapcsolni. Az energiaellátást lítium-ion akkumulátor biztosítja, aminek töltőjét a dokkolóba építették.