A vártnál kevésbé megy a Windows XP

Vágólapra másolva!
Megjelenése óta a vállalati szférában a vártnál szerényebb mértékben terjed a Windows XP operációs rendszer - közölte a Microsoft. A társaság összességében azért elégedett az eladásokkal.
Vágólapra másolva!

A Microsoft egyik vezetője, Kevin Johnson elmondta: annak ellenére, hogy általánosságban nincsen panasza a számokra, 2001-es megjelenése óta a várakozásainál kevesebb XP fogyott az üzleti szektorban - tudósított a CNet informatikai hírmagazin. A szakember szerint az operációs rendszer vártnál lassabb térhódítása többek közt annak is betudható, hogy a vállalatok a szoftverfejlesztés helyett inkább az IT-biztonsággal voltak elfoglalva a közelmúltban. A Microsoft szerint ezen a helyzeten változtathat az XP idén megjelenő második javítócsomagja (Windows XP Service Pack 2), mely fejlesztése során a biztonságra helyezték a hangsúlyt.

Az AssetMatrix tavaly szeptemberi felmérése szerint a megkérdezett vállalatoknál a számítógépek közel 40 százalékán még a Windows igen koros 95/98 verziói futottak. Érdekesség, hogy a Jupiter Research piackutató cég egyik elemzője szerint az XP vártnál lassabb terjedése nem az operációs rendszer nem megfelelő minőségével vagy szolgáltatásaival, hanem inkább a Microsoft erőtlen marketingjével magyarázható.