Európában is szolgáltat a RealNetworks

Vágólapra másolva!
A RealNetworks médiatársaság azt készíti elő, hogy egy éven belül elindítsa Európában is online zenei szolgáltatását, a Rhapsody-t - közölte Rob Glaser, a cég vezérigazgatója. A társaság két hete nyert pert a Microsofttal szemben, ami jelentős mértékben felgyorsíthatja szoftverének térnyerését.
Vágólapra másolva!

A letöltendő zenei anyagok eladása, amely már gyorsan növekvő üzletet jelent az Egyesült Államokban, hamarosan Európában is fontossá válhat, mert immár az európai hatóságok is megkezdték az illegális fájlcserélők letörését - vélte a RealNetworks első embere, hozzátéve: a változás kezdeti jelei már megjelentek, de az európai felhasználók között még erős az a vélekedés, hogy a zenének ingyenesnek kell lennie.

A Rhapsody fizetős zeneletöltési rendszer vetélytársai, így az Apple iTunes szolgáltatása és a valamikor az illegális zenecserebere elsőszámú fenegyerekének számító, ám új tulajdonosai révén jogszerű üzletként visszatért Napster is ebben az esztendőben tervezik az európai megjelenést.

Glaser a Financial Times Deutschlandnak adott interjújában elmondta: a RealNetworks tárgyalásokat kezdett a számítógépgyártókkal, mert az EU döntése a Microsoft korlátozásáról lehetőséget teremtett a vetélytársak számára. Jelenleg a Dellel és a Hewlett-Packard-dal folynak megbeszélések - tette hozzá. A RealNetworks szerdán jelentette be médialejátszó alkalmazásának legújabb, 10-es verzióját.