Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

ICQ-n át támad a legújabb vírus

Vágólapra másolva!
Újabb károkozó jelent meg a interneten, mely ezúttal az egyik legelterjedtebb kommunikációs programon, az ICQ-n keresztül intézhet támadásokat az online számítógépek ellen.
Vágólapra másolva!

A Kaspersky internetes biztonsági vállalat által kiadott figyelmeztetés szerint a Bizex nevet viselő féregvírus úgy tesz, mintha egy fizetett hirdetés lenne, amely a Jokeworld weblapjára, egy rajzfilmeket vetítő oldalra invitál bennünket. Eközben a háttérben a károkozó összegyűjti az áldozat címlistáját, amin szereplőknek azonnal elküldi az alattomos hirdetést, mintha azt a kapcsolati listájukon szereplő személy küldte volna.

A Kaspersky elmondása alapján a vírus Java programnyelven íródott és az ICQ biztonsági réseit kihasználva kerülhet rendszerünkbe, ám mindehhez olyan diszkrét módszert használ mely nagy valószínűséggel, nem tűnik fel az átlagfelhasználónak.

Mivel a program igen népszerű a felhasználók körében, a féreg várhatóan gyorsan terjed majd. A problémák elkerülése érdekében a Kaspersky cég mindenkinek azt tanácsolja, ne nyissák meg, illetve azonnal töröljék a gyanús IM-bejegyzéseket, valamint mihamarább frissítsék vírusirtó szoftvereiket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről