2 millió ADSL-előfizető a British Telecomnál

Vágólapra másolva!
A British Telecom pénteki bejelentése szerint a héten a kétmilliomodik ADSL-szerződést kötötték meg a társaságnál. A távközlési cég nyolc hónap alatt megduplázta ADSL-ügyfelei számát.
Vágólapra másolva!

A várakozásoknak megfelelően a mérföldkőnek tekinthető számot még a héten elérte a BT - jelentette a ZDNet informatikai magazin brit kiadása. - A szélessávú piac gyors növekedése jó hírt jelent az egész ország gazdasága számára - kommentálta a hírt Ben Verwaayen, a társaság holland vezérigazgatója. Hozzátette: az elkövetkező időszakban hasonló mértékű növekedésre, 2006-ra pedig 5 millió ADSL-előfizetőre számítanak. A BT ADSL-szolgáltatása a brit szigetország lakosságának 85 százaléka számára hozzáférhető, s a cég szerint ez a lefedettség jövőre eléri a 99 százalékot. Sokak szerinti kvázi monopolhelyzete miatt egyébként számos vád éri a távközlési társaságot, mondván: a brit szigetország szélessávú fejlődését lassítja, hogy a szükséges infrastruktúrát egy vállalat tudja biztosítani az internetszolgáltatókon keresztül.

Magyarországon a Matáv decemberben számolt be 100 ezredik ADSL-vonala létesítéséről. A távközlési társaság várakozásai szerint az idei év végére ez a szám megduplázódik.

(Az [origo]-t kiadó Axelero Internet Rt. tulajdonosa Matáv Rt.)