Egy-két év múlva érkezhet az új Nintendo

Vágólapra másolva!
A japán videojáték-gyártó bejelentése szerint 2005-2006 tájékán kerülhet piacra a Nintendo következő generációs, televízióhoz csatlakoztatható játékgépe - a GameCube utódja.
Vágólapra másolva!

Konkurenseihez hasonlóan a Nintendo is 2005-2006 tájékán tervezi piacra dobni következő generációs, tévékészülékhez csatlakoztatható játékkonzolját. A gyártó szóvivője a japán Nihon Keizai üzleti napilapnak adott nyilatkozatában cáfolta azokat a híreszteléseket, melyek szerint a Nintendo későbbre halasztaná új játékgépének piaci bevezetését.

Konzolgépek a Katalógusbanhttp://vizsla.origo.hu/katalogus/009/039

A szóvivő szerint az új generációs játékgép fejlesztése a terveknek megfelelően halad, s konkurenseihez - a Sonyhoz és a Microsofthoz - hasonlóan a Nintendo is 2005-2006 tájékán lép majd piacra jelenleg árusított GameCube játékgépének utódjával. A cég egyébként január végén jelentette be, hogy még az idei évben piacra dob egy hordozható, dupla LCD-képernyővel felszerelt videojátékot, mely jelenleg Nintendo DS kódnéven ismert. Az elemzők várakozásai szerint 200 dollár alatti áron piacra kerülő eszközről bővebb információkkal a Nintendo a Las Vegas-i Electronic Entertainment Expón (E3) szolgál majd májusban.