Az IVSZ a Sulinet Expresszről

Vágólapra másolva!
Jövőre az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) a jelenleginél aktívabban szándékozik bekapcsolódni a Sulinet Expressz program második fázisába - nyilatkozta Szekfű Balázs igazgató.
Vágólapra másolva!

Szekfű elmondta: Magyar Bálint oktatásügyi minisztertől a szövetség ígéretet kapott arra, hogy szakértőt delegálhat a minisztérium Sulinet Expressz projekttanácsába, ezenkívül javaslatot tesz egyebek között a kisvállalkozásokat jelenleg kedvezőtlenül érintő programrészek átalakítására.

Ennek előzményei közé tartozik, hogy az IVSZ kis- és középvállalkozásokat tömörítő szakosztályát tucatnyi kisvállalkozás kereste meg azzal, hogy a programban nemrégiben történt szerződésmódosítások több pontja rontja pozícióikat. Bár a program forgalomnövekedést is hozott a kis- és középvállalkozásoknak, a multinacionális áruházláncok tevékenységének élénkülésével megváltozott a helyzet: míg az áruházakban árubőség alakult ki, addig a kisebb vállalatoknál egyre hosszabbá és kiszámíthatatlanabbakká váltak a szállítási határidők. - Az IVSZ-hez érkezett több tucat kritika, észrevétel és javaslat egyöntetű abban, hogy a Sulinet Expressz szerződésének módosítása egyértelműen a multinacionális áruházláncok érdekeit szolgáló változtatás - mondta el Jen István, alelnök, a vidéki kis- és középvállalkozások osztályának vezetője, aki szerint vissza kell állítani az eredeti rögzített árat annak érdekében, hogy a kis- és középvállalkozások versenyben maradhassanak a számítástechnikai piacon.

A szervezetnél úgy vélik, nem volna helyes kivonni a támogatott termékek köréből például a digitális fényképezőgépeket, mert gyakran épp az ilyen termékek terelik a fogyasztókat az információs társadalom eszközeinek alkalmazása felé. Szeretnék elősegíteni azt is, hogy a jelenlegi forgalom alig 1 százalékát kitevő szoftverek forgalma nőjön, továbbá a szövetség felajánlja közreműködését a kereskedői akkreditáció rendszerének kidolgozásában és működtetésében.