Új Celeron processzor tábla PC-khez

Vágólapra másolva!
Az Intel a napokban piacra dobta mobil Celeron processzorainak új generációs, kifejezetten tábla PC-kbe szánt, rendkívül kis fogyasztású változatát.
Vágólapra másolva!

A hordozható eszközökbe szánt olcsó Celeron lapka legújabb, tábla PC-kbe szánt változata korábbi modellektől eltérően már a nemrégiben bemutatott Pentium M nevű áramköri technológiát használja, amely jóval kisebb áramfogyasztással bír, mint a korábbi típusok.

A digitális palatáblaként is funkcionáló, érintőképernyővel felszerelt, könnyű tábla PC-kbe szánt Celeron lapka 800 MHz-es órajelen működik, és a Pentium III-M lapjákat fogja felváltani. Az M1300 típusjelzést viselő új Celeron a gyártó közlése szerint nagyjából 10 százalékkal hosszabb akkumulátoros használati időt tud majd biztosítani, mint a Pentium III-as lapja. Az új Celeront számos gyártó, többek között a HP, a Motion Computing is elérhetővé teszi a közeljövőben tábla PC-ihez. Bár az új processzor ára egyelőre nem ismert, a Motion már bejelentette, hogy az új mobil Celeront tartalmazó táblakomputerének alapváltozatát 1700 dollárért kínálja.