Újabb fájlcserélőket perel az RIAA

Vágólapra másolva!
Az Amerikai Hanglemezkiadók Szövetsége (RIAA) bejelentette, hogy újabb 41 olyan felhasználót fogott perbe, akik jogvédett zenéket csereberéltek az interneten.
Vágólapra másolva!
Amnesztia járna az mp3-megosztóknak/techbazis/internet/20030908amnesztiat.html

Az RIAA szerdán jelentette be, hogy újabb 41 felhasználót fogott perbe, akiket azzal gyanúsít, hogy különböző online fájlcserélő hálózatokon szerzői jogokkal védett zenéket tettek ingyenesen elérhetővé másokra illegálisan. A zeneipar érdekeit képviselő szervezet idén nyáron indított hadjáratot az internetes fájlcserélő hálózatok használói ellen, melynek eredményeként szeptember óta 382 felhasználót perelt be szerzői jogsértés címén. A szervezet szerdai bejelentése szerint eddig 220 felhasználóval sikerült peren kívüli megegyezésre jutnia, melynek keretében a felhasználók átlagosan 3 ezer dollár körüli pénzbüntetés megfizetését vállalták magukra.

Fájlcserélő rendszerek a Katalógusbanhttp://vizsla.origo.hu/katalogus/011/471

Több mint ezer ember jelentkezett az RIAA szeptemberben meghirdetett, sokak által bírált amnesztia-programjára - derül ki a szervezet közleményéből. Ennek keretében a szövetség eltekint azon felhasználók perbe fogásától, akik letörlik illegálisan letöltött zenéiket és hivatalos nyilatkozatban megígérik, hogy a jövőben nem csereberélnek jogvédett anyagokat az interneten.