Enyhít a másolásvédelmen a Sony Music

Vágólapra másolva!
A Sony Music újfajta másolásvédelmi technológia bevezetését az általa kiadott zenei CD-ken. Ez lehetővé teszik a zenék személyes célra való lemásolását, extra webes szolgáltatásokat tesznek elérhetővé, viszont nem lehet fájlcserélőkön terjeszteni tartalmukat.
Vágólapra másolva!

A BMG-vel hamarosan egyesülő lemezkiadó elsőként a német piacon vezeti majd be az új másolásvédelmi technológiát, mellyel annak kívánja elejét venni, hogy a felhasználók zene-CD-ik tartalmát internetes fájlcserélőkön tegyék elérhetővé. Az új technológia a Sony Music közlése szerint lehetővé teszi a védett lemezek lejátszását és használatát a személyi számítógépeken is. A korábbi módszerek legfőbb hátránya az volt, hogy az ezekkel levédett lemezeket PC-ken, illetve bizonyos típusú hifi-eszközökön nem lehetett lejátszani - ami a vásárlók jogos felháborodását, illetve a védelmi eljárásoktól való idegenkedését váltotta ki.

Az újfajta módszerrel védett CD-t szinte minden eszközön le lehet majd játszani, s a lemezen fájlként is megtalálhatók lesznek a zeneszámok. Ezeket a tulajdonos szabadon átmásolhatja PC-jére, onnan pedig Sony márkájú hordozható digitális zenelejátszójára, azonban fájlcserélő hálózatokon nem tudja elérhetővé tenni a zenéket. A lemezen lévő program segítségével az eredeti albumok tulajdonosai a weben keresztül különböző extrákhoz - többek között bónusz zeneszámokhoz - is hozzáférhetnek.