Újabb olcsó tenyérgép a Palmtól

Vágólapra másolva!
Az amerikai kéziszámítógép-gyártó három új kézi számítógépet dob piacra, melyek között a Palm alapfunkciót kínáló, ám rendkívül olcsón kínált PDA-jának új változata is megtalálható.
Vágólapra másolva!

Forrás: ORIGOA Zire 21 jelű új alsókategóriás tenyérgép a gyártó tavaly ősszel piacra dobott, Zire nevű olcsó PDA-jának utódja. Az elődjéhez hasonlóan 100 dollárért megvásárolható eszköz belsejében egy 126 MHz-es ARM processzor, valamint 8 megabájt memória kapott helyet. A Zire 21 monokróm kijelzővel szerelik fel, amely azonban egyáltalán nem rendelkezik háttérvilágítással.

200 dollárba kerül a Tungsten E nevű új kézi számítógép, amelyben a Zire 21-gyel azonos CPU található, azonban 32 megabájt memóriával, valamint 320x320 pixel felbontású színes LCD-vel rendelkezik, s integrált digitális zenelejátszót is tartalmaz. Ezzel szemben a Tungsten T3 jelölésű változatában már egy 400 MHz-es Intel Xscale lapka és 64 megabájt memória található, s támogatja a Bluetooth vezeték nélküli adatátvitelt is. Ez az eszköz 320x480 pixeles kijelzővel rendelkezik, s képét álló és fekvő módban is használható.

PDA-linkek a Katalógusbanhttp://vizsla.origo.hu/katalogus/informatika/hardverek/szemelyi_szamitogepek/PDA/

Mindhárom új tenyérgép a Palm operációs rendszer ARM-alapú processzorokhoz szánt 5.2.1-es verziója fut, amely számos új funkciót kínál a korábbi Palm OS-ekhez képest. Az új PDA-k közül a két Tungsten modell memóriája SD és MMC kártyákkal bővíthető.