Az informatikai tárca az Internethajón

Vágólapra másolva!
Az informatikai minisztérium vezetői is jelen voltak az idei Médiahajó, illetve Internethajó rendezvényen. Az informatikai miniszter többek közt a tárca aktuális kezdeményezéseiről, a politikai államtitkár a gyerekeknek az internet terjedésében játszott szerepéről beszélt.
Vágólapra másolva!

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter a ma indult Internethajó rendezvény első programpontjaként emléklapot adott át Kontor Kornéliának és Mátyás Péternek. A két fiatal az ITU (Nemzetközi Távközlési Egyesület) pályázat nyerteseiként meghívást kapott a svájci Genfben rendezett ITU Telecom World konferencia Ifjúsági Fórumán való részvételre - áll az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) közleményében.

Az évenkénti Médiahajó rendezvény a hazai médiavilág vezető képviselői és a mindenkori magyar kormányzat közötti párbeszéd színtere, a nemzeti médiapolitika formálásának fóruma - áll az idén szeptember 25-én, csütörtökön rendezett esemény szervezőinek honlapján.

Az informatikai miniszter "eEurope - Az Európai Unió és az informatikai kihívások" című előadásában hangsúlyozta, 2003 fordulatot hozott az internet hazai elterjedésében. Különösen örvendetesnek nevezte, hogy a szélessávú kapcsolatok aránya az uniós átlagot jóval meghaladó mértékben bővül. Ezt követően röviden ismertette a hamarosan a Kormány elé kerülő Magyar Információs Társadalom Stratégiát, majd beszélt az IHM legfontosabb kezdeményezéseiről, így a Hírközlési Törvényt felváltó, az uniós szabályozással harmonizáló két új törvényről: az Elektronikus Hírközlési Törvényről és a Posta Törvényről, melyeket idén ősszel tárgyal az Országgyűlés.

Az IHM tájékoztatása szerint Csepeli György, a tárca politikai államtitkára az Internethajóval párhuzamosan futó Médiahajó rendezvényen részt vett a kistérségek kultúrájával foglakozó kerekasztal-beszélgetésen. Az államtitkár ezt követően az Internethajón tartott előadást, amelyben a gyerekeknek az internet terjedésében játszott szerepéről beszélt. Csepeli György elmondta, az internet kapcsán megfordult a hagyományos tutoriális rendszer: internetezni nem a felnőttek tanítják a gyerekeket, hanem a gyerekek a felnőtteket.