Októberben bővül az Xbox európai rendszere

Vágólapra másolva!
A Microsoft hat újabb európai országban indítja el októberben Xbox Live internetes játékszolgáltatását, hogy ezzel is hátráltassa a Sony hasonló rendszerének térnyerését.
Vágólapra másolva!

Október 30-án Norvégia, Ausztria, Dánia, Finnország, Írország és Svájc csatlakozik a rendszerhez, így 14-re nő a kapcsolódó európai országok száma. A többszereplős internetes interaktív játékot a videojáték iparág - beleértve a programfejlesztőket és a konzolgyártókat is - a legígéretesebb kitörési terepnek tekinti. A rendszer tavaly őszi bemutatása óta a Microsoft és a Sony együttesen több mint egymillió előfizetőre tett szert az Egyesült Államokban. Európában a fogadtatás ennél visszafogottabbnak bizonyult. Júniusban a Microsoft 50 ezer Xbox Live előfizetőre tett szert Európában, míg a Sony 25 ezer előfizetőt gyűjtött. Egyikük sem tett közzé teljes adatot az előfizetői számáról.

A Sony PlayStation2 konzolhoz készült internetes adapter 37, a Microsoft Xbox internetes adaptere 59 euró körüli áron kapható Európában. A japán Nintendo GameCube konzolja a szélessávú internet csatlakozások alacsony piaci telítettsége miatt egyelőre nem száll be a versenybe Európában. A ScreenDigest piackutató cég szerint 2006-ra az internetes interaktív játékokban részt vevők száma Európában eléri a 15,4 milliót.