Karcsú szkennert mutat be a Canon

Vágólapra másolva!
A Canon új lapolvasója négy centiméternél kisebb vastagságú géptestben érlezik. A nyáron bemutatott készülék ősztől itthon is hozzáférhető.
Vágólapra másolva!

A CanoScan LiDE 80 vékony kialakítása az új LiDE (LED Indirect Exposure) eljárás alkalmazásával érhető el. A LiDE miniatürizált, alacsony fogyasztású világítódiódát (LED-et) alkalmaz fényforrásként, az optikai elemeket pedig közvetlenül a leolvasást végző érzékelőbe építi be, csökkentve a képpásztázót alkotó egyes alkatrészek számát és méretét - áll a Canon közleményében. A 2400*4800 dpi optikai felbontású készülék USB 2.0-s felületen kapcsolódik a számítógépre, érdekesség, hogy az energiaellátást is az USB-porton keresztül kapja. A szkenner film-beolvasásra is alkalmas.

A filmadapterrel együtt körülbelül 2 kilogramm tömegű CanoScan LiDE 80 kompatibilis a Windows 98, 2000, ME, XP operációs rendszerekkel, a Mac OS9.0 operációs rendszerrel és az OS X-szel (v10.1.3 vagy későbbi "Native mode" verzióval).A csomagban több szoftver, így például a PhotoShop Elements, az Omnipage karakterfelismerő és az Acrobat Reader található. A lapolvasó Magyarországon októberben jelenik meg.