Visszaszorítaná a vírusokat a Microsoft

Vágólapra másolva!
Új technológiák alkalmazásával kíván a jövőben gátat szabni az egyre veszélyesebb komputervírusok terjedésének a Microsoft. A szoftvercég emellett szorosabb együttműködést tervez a biztonsági cégekkel és a hatóságokkal is.
Vágólapra másolva!

A világ legnagyobb szoftvercége számára jelenleg a számítógépes vírusok jelentik a legnagyobb problémát. A közelmúltban megjelent, különböző szoftveres biztonsági réseken keresztül önmagukat terjesztő, Blaster-jellegű vírusok terjedésének a jövőben a redmondi székhelyű szoftveróriás újfajta technológiák alkalmazásásval kíván gátat szabni - nyilatkozott Steve Ballmer, a Microsoft elnök-vezérigazgatója hétfőn. A társaság első emberének közlése szerint szoftveróriás újfajta biztonsági eszközöket fejleszt, s ezen belül is legfőképpen az ún. pajzstechnológiára összpontosít.

Emellett a vállalat tervei szerint a jövőben szorosabban kívánnak együttműködni a biztonsági alkalmazásokat fejlesztő cégekkel, illetve a hatóságokkal. A különböző biztonsági hibák Ballmer szerint nem csupán a Microsoftot, hanem az egész iparágat érintik. A szoftvergyártó ezért a jövőben többek között olyan szoftvereszközöket tesz majd elérhetővé, amelyekkel fel lehet kutatni a meglévő alkalmazásokban lévő esetleges biztonsági réseket, továbbá fejleszteni kívánja saját termékeihez kiadott biztonsági javításainak terjesztési módját is.

Steve Ballmer a szoftverek jelenlegi helyzetét az első vadnyugati bankokéhoz hasonlította: a cég vezére szerint az első pénzintézetek sem zártak be csak azért, mert gyakorta kifosztották őket, hanem fejlesztették védelmüket, valamint a törvényi szabályozást.