Drót nélküli internet a brit telefonfülkékben

Vágólapra másolva!
A British Telecom az év végéig 200, a jövő év nyaráig pedig összesen mintegy 4 ezer nyilvános fülkéjét fejleszti tovább vezeték nélküli internet-elérést kínáló Wi-Fi ponttá.
Vágólapra másolva!

A brit távközlési társaság hétfői bejelentése szerint a Wi-Fi fejlesztések első lépcsőjében az internetkapcsolatot is kínáló nyilvános terminálokat egészítik ki Wi-Fi eszközökkel. Ezek után a továbbfejlesztett fülkék közelében - hozzávetőlegesen 100 méteres körben - az erre alkalmas hálózati kártyával felszerelt notebookok és kéziszámítógépek gazdái szélessávú elérésen keresztül kapcsolódhatnak az internetre. A fejlesztésre sűrűn lakott, vagy nagy forgalmú fülkéknél kerül sor első körben, a vállalat tervei szerint ezt követően jóval szélesebb körben is terjedhet majd a BT Openzone szolgáltatás. 2004 nyaráig így a távközlési társaság 108 ezer nyilvános készülékéből 4 ezer válhat Wi-Fi ponttá.

Idén tavasszal a londoni Westminster városrész önkormányzata számolt be egy nagyszabású Wi-Fi projektről, ennek első lépéseként a tervek szerint 2004 közepére a Soho teljes területe lefedetté válhat.