Védelem a Sobig és a Blaster vírusok ellen

Vágólapra másolva!
Összegyűjtöttünk néhány eszközt, melyek segítenek elkerülni az elmúlt napokban garázdálkodó Sobig.f és MSBlaster (LovSan) vírusok fertőzését. Persze a vírusellenőrzők frissítése mellett továbbra is lényeges a kellő figyelem.
Vágólapra másolva!
Sobig.f eltávolító (Symantec)/szoftverbazis/virusvedelem/data/fixsbigf.htmlMSBlaster eltávolító (Symantec)/szoftverbazis/virusvedelem/data/fixblast.htmlMcAfee SuperDAT 4288/szoftverbazis/virusvedelem/data/sdat4288.htmlNorton AntiVirus Definitions Update 2003.08.25./szoftverbazis/virusvedelem/data/20030825-006-i32.htmlVirusBuster adatbázis v7.750/szoftverbazis/virusvedelem/data/vdb7750.htmlF-Secure Anti-Virus update 2003.08.26./szoftverbazis/virusvedelem/data/fsupdate0826.htmlVírusvédelmi szoftverekhttp://vizsla.origo.hu/katalogus/informatika/szoftverek/segedprogramok/virusvedelmi_szoftverek/

Az elmúlt napokban rendkívül agresszívan terjedt az MSBlaster, más néven LovSan féregvírus, ezt követően pedig felbukkant a Sobig.f névre keresztelt kártevő, mely mára kiharcolta magának a minden idők legsikeresebben terjedő vírusának járó kétes címet.

A vírusvédelmi vállalatok - mint ahogy általában is - a biztonsági szoftverek definíciós fájljainak frissítésére hívják fel a felhasználók figyelmét. (A vírusvédelmi szoftverek bizonyos minták alapján ismerik fel a vírusokat. Ezeket a mintákat a vállalatok által időközönként frissített, aktualizált és ingyenesen letölthető fájlok tartalmazzák).

Válogatásunkban négy nagy biztonsági cég szoftvereinek legfrissebb definíciós fájljait gyűjtöttük össze. Ezek mellett szerepel két, szintén ingyenesen letölthető alkalmazás, melyek kifejezetten a LovSan, illetve a Sobig.f felismerésére és eltávolítására szolgálnak. A biztonsági cégek a legfrissebb szoftverek alkalmazása mellett hangsúlyozzák, hogy a számítógépek hatékony védelméhez elengedhetetlen a gyanúsnak talált - például ismeretlen feladótól származó és csatolt fájlt tartalmazó - e-mailekkel való fokozottan óvatos bánásmód.

A LovSan elleni védekezés részletes útmutatója itt található.