Vágólapra másolva!
Teszteltük a Minolta Dimage S414-es jelű, 4 megapixeles digitális fényképezőgépét. A kompaktoknál megszokotthoz képest kissé testesebb gép mind automata módban, mind "barkács" beállításokkal jól teljesített.
Vágólapra másolva!

A digitális gépek versenyében komoly adunak szánták a japán fejlesztők az S414-est, hiszen számos olyan szolgáltatással felruházták, amire csak egy fotósnak szüksége lehet. A gép lelke egy 4,0 megapixeles CCD érzékelő, amit egy minőségi optika egészít ki, a GT lencse ugyanis négyszeres optikai zoomátfogással bír. Mindehhez hozzájön cég által kifejlesztett CxProcess technológia, mely optimalizálja a képélességet, a színvisszaadást és ellenőrzi a zajtényezőt.


Egy-két érdekesség

A gép felső részén felirat is hirdeti az erényeket. Ezek egyike a nagyon gyors képfeldolgozás, amit a beépített gyors CPU-nak köszönhet: a rövid reakcióidők és a problémamentes felvételkészítés érdekében egy 32 bites RISC processzorra bízták a legfontosabb feladatokat. A számítógépeknél használt processzorokhoz képest itt abban rejlik az eltérés, hogy ez a fajta mikroprocesszor csökkentett utasításkészlettel dolgozik. Az adatok gyors és biztonságos áramlását egy 32 MB méretű SD-RAM egység biztosítja, így könnyedén lehetővé válik a 0,8 másodperces időközönként készített felvétel, ami 1,3 kép/másodperc felvételi sebességet jelent. További előnye, hogy sorozatfelvételeket is készíthetünk folyamatosan, hiszen a memóriában egyszerre 7 kép tárolására van mód.