Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Madden NFL 2004

Vágólapra másolva!
Az amerikaifutball azon sportágak közé tartozik, melyeket igen nehéz számítógépes játékká alakítani, mivel egy nagyon sok elemből összetevődő játékról van szó. Az EA-nek persze ez sem jelenthet problémát…
Vágólapra másolva!


A tulajdonos feladatköre igen sokrétű. Először is az ő feladata eldönteni, hogy mely játékosokat szerződteti a csapat, illetve neki kell kijelölnie az edzőket is. Igen, helyénvaló a többes szám, mivel egy amerikaifutball csapat mellett minimum négy edző dolgozik. Mindezek mellett a tulajdonos köti meg azokat a reklámszerződéseket és televíziós kontraktusokat, melyek biztosíthatják a csapat sikeres működését. Ezeknél a bevételi forrásoknál jelentéktelenebbnek tűnhetnek a trikók, poharak, sapkák és egyebek eladásai, de ugyebár aki a kicsit nem becsüli…

Persze lehet, hogy nem minden üzlet jön be, és ekkor kénytelenek vagyunk csapatunkat átköltöztetni egy új városba, melynek során még az új mez és címer kiválasztása is a mi feladatunk lesz. Hogy minél többen látogassanak el az új, vagy a régi stadionba, építhetünk parkolót, tetőt a létesítményre, vagy ha erre nem telik, beruházhatunk egy hatalmas, mindenhonnan látható kivetítőre.

A 2004-es részben a játékmódok kiválasztása is felhasználóbarátabb lett, mely alatt azát értjük, hogy ezentúl a rendelkezésünkre álló játékformák a játéktéren tűnnek fel, kevésbé törve meg a lendületet. Lehetőségünk lesz egy-egy forróbillentyű megnyomásával a játék megindulása után is megváltoztatni az utasításokat az irányító, vagy a labdát vivő játékos irányába.

Sokat javult a játékosokat irányító mesterséges intelligencia is, mely területen sok kritika érte a korábbi részeket. Kétségtelen, hogy az előző Maddenekben gyakran láthattunk értetlenül rohangáló, vagy ne adj isten ácsorgó játékosokat, de ez a legújabb epizódban már nem fog idegesíteni bennünket. Ide tartozik még az is, hogy a játékosok pályán bemutatott produkciója erősebb összhangban lesz a statisztikáik mutatta képességekkel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről