SimCity 4: Rush Hour

Vágólapra másolva!
Valószínűleg a Maxis fejlesztői is úgy gondolták, hogy maradt még ki egy s más a SimCity 4 -ből, mely elemeket az őszre várható addonba, a Rush Hourba szeretnék becsomagolni.
Vágólapra másolva!

Képek


Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO




Nemcsak a szárazföldi, hanem a vízi közlekedés is bővült új elemekkel. Megjelennek a kompok, melyeknek két típusa is helyet kapott a Rush Hourban. Az egyik változat olcsóbb, gyorsabb, de csak gyalogosokat képes szállítani, míg termetesebb, de egyben drágább társa már autókat is képes gyomrába nyelni. Ugyan nem a vízi közlekedés részei a hidak, de mindenképpen említésre méltó, hogy immár szinte minden fajtájukkal találkozhatunk.

Az addonban több mint ötven járműirányítós küldetés is helyet kapott. A rendőrautóval például úgy vághatunk utat magunknak, hogy megszólaltatjuk a szirénát, mely hatására a civilek félrehúzódnak autóikkal. Irányíthatunk tűzoltó repülőgépet, mely a magasból locsol vizet a megközelíthetetlen tűzfészkekre. A tankkal képes vagyunk olyan terepen is áthatolni, ahol nincsenek utak, a katonai helikopterrel pedig rakétákat lövöldözhetünk.

A küldetések másik csoportjában a városunkon áthaladó vasúti szerelvényeket kell irányítanunk. Ezek során egyrészt nekünk kell a váltókat is kapcsolgatnunk, de a mozdony sebességének megválasztása is ránk hárul. Hogyha túl gyorsan haladunk például, a kocsik összetorlódhatnak, aminek csal baleset lehet a következménye.

A SimCity 4 egyik legaranyosabb újítása, hogy lehetőségünk volt "saját" városlakók életének igazgatására. A kiegészítőben megválaszthatjuk, hogy milyen autóba üljenek emberkéink, melyet azért az korlátok közé fog szorítani, hogy mennyi jövedelemmel rendelkezik a polgár. Hogyha barátunk nem kedveli az autózást, vásárolhatunk neki görkorcsolyát, vagy gördeszkát. Azt is eldönthetjük majd, hogy a város mely részében lakjanak, illetve mely részébe járjanak dolgozni.