Aquanox 2: Revelation

Vágólapra másolva!
Biztos sokan emlékeznek még a két évvel ezelőtt megjelent Aquanoxra, melyben egy víz alatti világot kellet felfedeznünk egy tengeralattjáróban. Örömmel jelenthetjük, hogy a játék visszatért, hogy újabb kalandokkal csalogasson bennünket a tenger felszíne alá.
Vágólapra másolva!

Képek


Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO





Ennyit a történetről, most pedig térjünk át a grafikára. Erről általában a cikkek végén szoktunk szólni, de az Aquanox 2 annyira tetszetősre sikeredett, hogy érdemes előbbre venni e rész tárgyalását. Már az elődben is megcsodálhattuk a sejtelmes, sötét, de emellett egyben színes víz alatti világ kidolgozását, mely a folytatásban tovább javult. A tengeralattjárók szintén nagyon részletesen kerültek kidolgozásra, és a különböző modellek nemcsak statisztikáikban térnek el egymástól. Külön kiemelésre érdemesek azok a buborékok, melyeket a tengeralattjárók propellerei kavarnak.

Sajnos nem mindenki nézi jó szemmel a mi felfedezéseinket, így hajónkat kénytelenek leszünk felszerelni fegyverekkel is. Számos lehetőségünk van, a különféle lövedékeket okádó lövegtornyoktól a torpedókig. Bizonyos fegyverek nagyon komoly pusztítást tudnak végezni az ellenséges hajókban, de ezek általában a hajó főgenerátorának energiáját is leszívják, ami csökkenti a hajó önregenerálási képességét, és a védőpajzsokat is kimerítheti. A torpedók esetében nincs ilyen veszély, de ezek idővel természetesen elfogynak.

A fegyverek kétfajta sérülést tudnak okozni. Az egyik fajta pusztítást a hajótestben viszik végbe, míg a másik fajta a már említett energiaellátó rendszereket támadja meg. Utóbbi fegyverek általában drágábbak, de egyben hatékonyabbak is, mivel az energiától megfosztott hajó éppúgy harcképtelen, mint a szétlőtt, és az energia hamarább el szokott fogyni, mint a hajó testpontjai.