Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Julia Roberts paparazzo-képeit ígéri a vírus

Vágólapra másolva!
A népszerű színésznőről készült kompromittáló képeket ígér, valójában azonban törli a merevlemez tartalmát a MyLife.M nevű, e-mailben terjedő féregvírus, amely a napokban bukkant fel a világhálón.
Vágólapra másolva!

Más e-mail-vírusokhoz hasonlóan a MyLife.M is windowsos számítógépek képernyőkímélőjeként használatos .SCR kiterjesztésű fájlban terjed. A féreg a saját maga terjesztéséhez használt üzenetben azt ígéri, hogy a csatolt állományban olyan felvételek találhatók, melyeket titokban készítettek egy mellékhelységben Julia Robertsről. Egyes esetekben a vírus a kolumbiai énekesnő, Shakira meztelen fotóit tartalmazó e-mailben érkezik.

Ehelyett azonban a féreg továbbítja magát az adott gép címlistájában lévő, valamint a saját keresője által a merevlemezen lévő állományokból begyűjtött e-mail címekre. Emellett a féreg kárt is okoz a PC-ken: ha a rendszeróra 50 és 59 perc közötti időt mutat, megkísérli letörölni a merevlemezen lévő állományokat.

A vírusokról bővebbenhttp://vizsla.origo.hu/static/informatika/informatikai,_szamitastechnikai_szolgaltatasok/adatbiztonsag_es_biztonsagi_technologia/virusok/

A számítógépes vírusok készítői gyakran építenek hírességek neveire: nemrégiben a Való Világ valóságshow egyik szereplőjének, illetve a pornósztár Maya Gold meztelen felvételeivel kecsegtetve szedte áldozatait egy-egy feltehetően magyar fejlesztésű vírus. Korábban például Catherine Zeta-Jones, Britney Spears és Anna Kurnyikova fotóit ígérő vírusok is megjelentek a világhálón.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről