Vágólapra másolva!
Megjelent a Kutatási Jelentés új száma. A rendszeresen publikált kiadvány az információs társadalom témaköréhez kapcsolódó kutatások eredményeit gyűjti össze.
Vágólapra másolva!

A harmadik generációs mobilszolgáltatások fogadtatásáról, a Sulinet program hasznosulásáról a középiskolákban, valamint egy - az internethasználók szokásait felderítő - nemzetközi felméréssorozat legutóbbi, hazai eredményeiről olvashatunk többek közt a Kutatási Jelentés legfrissebb számában. A kiadványt a budapesti Műegyetemen működő Információs Társadalom és Trendkutató Központ Infinit műhelye adja ki.

A legutóbbi szám két tanulmánya az információs társadalom építésének egyik kulcsfontosságú feladatával, az elektronikus kormányzattal foglalkozik. Az egyik a hazai internetes társadalomnak az online közigazgatási szolgáltatásokkal kapcsolatos felkészültségét és elvárásait vizsgálja, a másik az európai uniós jogszabályozási környezettel és normákkal ismerteti meg az érdeklődőket. Egy hosszabb lélegzetű tanulmány pedig arra a kérdésre keresi a válaszokat, hogy vajon érdemes-e a hazai ICT-szektort húzóágazattá tenni, illetve milyen esélyek és lehetőségek mutatkoznak erre.