Hasznos holmik digitális fotózáshoz

Vágólapra másolva!
A digitális technika nem csak leegyszerűsíti a fotózás folyamatát, de számítógépünk használatával sok egyéb lehetőségre is módot ad képeinkkel kapcsolatban. Válogatásunkban több tucat szoftvert gyűjtöttünk össze, melyek megkönnyítik fotóink rendszerezését, kezelését és szerkesztését.
Vágólapra másolva!

A legkorszerűbb digitális kamera lehetőségeit is szegényesen tudjuk kihasználni, ha nincs hozzá megfelelő kiegészítő szoftver. A leggyakrabban használt programoktól kezdve - ezek a képnézők - egészen professzionális képszerkesztő, kategorizáló és nyomtató szoftverekig számtalan jobbnál jobb és persze rosszabbnál rosszabb programok közül válogathatunk. A programok kiválasztásánál többféle szempont kell figyelembe vennünk: milyen igényeink vannak, milyen gyors a számítógépünk, mennyibe kerül (esetleg ingyenes-e) és hogy milyen extra szolgáltatásokkal rendelkezik. A választék szerencsére bőséges, ugyanakkor mindenkinek meg van a maga kedvenc programja, amit általában nehezen cserél le másra.


Milyen alkalmazások közül válogathatunk?

Képnéző, képátalakító, egyszerű és professzionális szerkesztés, speciális képeffektusok készítése, képkategorizálás, nyomtató kiegészítések és a képek felírása CD-re, DVD-re.

Az elvárások általában nagyok, de persze a földön kell járnunk: egy homályos, vagy sötét képből még a legdrágább program sem képes kiváló minőséget készíteni. Összeállításunkban igyekeztünk a legkülönfélébb igényeket figyelembe venni, így a következő oldalakon egyaránt válogathattuk az ingyenes magyar nyelvű, a professzionális és különleges igényeket kielégítő szoftverek közül.