Vágólapra másolva!
A közeljövőben két amerikai légitársaság is fizetős e-mail szolgáltatást indít belföldi járatain. A vállalatok remek bevételi forrást látnak a repülés közbeni levelezésben.
Vágólapra másolva!

Év végétől az amerikai Continental Airlines, illetve a United Airlines belföldi járatain az utasok saját kézi vagy noteszgépeikkel a repülőgépen kiépített hálózatra csatlakozva az utazás ideje alatt elektronikus leveleket küldhetnek és fogadhatnak. A légi e-mail szolgáltatás beindításához mindkét társaság a Verizon távközlési szolgáltató Airfone JetConnect nevű hardverplatformját választotta, az üzenetek továbbítása pedig a Tenzing Communications által kidolgozott technológia segítségével történik majd.

A Continental közlése szerint várhatóan 15 dollár, a United pedig 16 dollár körüli összeget számít majd fel a repülés közbeni e-mailezésért az utazóktól. A United ezenkívül egy bizonyos levélméret mellett különdíjat is felszámolna kilobájtonként. A légi e-mailezést egyébként mindkét társaság potenciális bevételforrásként tekinti, nem pedig egy olyan eszköznek, mellyel utasokat csábíthatnak magukhoz egy rivális cégtől.