Pert nyert a Nintendo a kalózok ellen

Vágólapra másolva!
5 millió hongkongi dollár kártérítés megfizetésére kötelezett a bíróság egy céget, amely olyan eszközöket árusított az interneten, melyekkel Nintendo játékszoftvereket lehetett lemásolni.
Vágólapra másolva!
Kifejezőképesség magas fokon! Nem hiszi?http://www.vasarlas.origo.hu/index.php?action=show&id=24171

Egy hongkongi bíróság 5 millió hongkongi dollár (~ 145 millió forint) kártérítés, valamint a Nintendo perrel kapcsolatos költségeinek megfizetésére kötelezte a kiotói székhelyű Lik Sang International céget. A társaság honlapján olyan eszközöket árusított, melyek segítségével a Nintendo konzolgépeihez árusított játékszoftverekről lehetett illegális másolatokat készíteni.

A Liksang.com honlapon keresztül több mint 30 országba árusították az előbb említett termékeket. Ezek között egy olyan, 45 amerikai dollárba kerülő eszköz is megtalálható volt, amelynek a segítségével a Game Boy hordozható konzolok védelmét kijátszva az azzal használatos játékokat le lehet másolni egy írható memóriakártyára. Az eszközzel készített másolatokat akár az interneten is továbbítani lehet. Míg egy legális Game Boy játék 25-45 dollárba kerül, a feketepiacon 5-15 dollárért árusították ezek kalózmásolatait - áll a cég közleményében. A Nintendo reményei szerint a bíróság döntése nyomán eltűnnek majd a piacról a javarészt Kínában gyártott olcsó, illegális játékmásolást lehetővé tevő eszközök.