Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Sulinetes számítógépek a jövő héttől

Vágólapra másolva!
Várhatóan jövő hét elején elindulhat a Sulinet Expressz adókedvezménnyel támogatott számítógép-vásárlási, -bérlési, - lízingelési akciója - közölte Magyar Bálint csütörtökön.
Vágólapra másolva!

Sulinet Expressz

A Sulinet Expressz forgalmazóinak listája, valamint több egyéb információ a www.sulinet.hu/ado honlapon olvasható. Az ügyfélszolgálat a 318-1318 telefonszámon, illetve az ugyfelszolgalat@sulinet.hu címen érhető el.

Az oktatási tárca vezetője az MTI érdeklődésére elmondta: a minisztérium most vizsgálja annak lehetőségét, hogy azok a gimnazisták, akik középfokú tanulmányaik után idén nem nyernek felvételt felsőoktatási intézménybe, illetve a most végzett hallgatók, meghosszabbított ideig bekapcsolódhassanak az akcióba.

A Sulinet Expressz kedvezményezettjei évi 60 ezer forintot írhatnak le adójukból számítógép és egyéb számítástechnikai eszközök vásárlása estén. A kedveznényt pedagógusok, egyetemi hallgatók és oktatók, ezen kívül felnőttképzésben részt vevők vehetik igénybe. Szintén jogosultjai olyan szülők, akik gyermeke nappali képzésben részesül.


Hozzájárulhat az informatika fejlődéséhez

Magyar Bálint előadásában kitért arra is, hogy Nyugat-Európában a távmunkát vállalók aránya 5-10 százalék, míg Magyarországon csupán 0,5 százalék. A miniszter úgy vélte a számítógép-vásárlási program egyaránt segíthet a távmunka és felnőttoktatás fellendítésében. A szaktárca vezetője szerint ugyanakkor fontos, hogy az informatikai eszközök, technológiák használata minél természetesebbé váljon az iskolákban.

Magyar Bálint előadásában szólt arról is, hogy a felülvizsgált Nemzeti alaptanterv értelmében nem hetedik osztályban, hanem már negyedikben kötelező jelleggel tanulnának a diákok alapvető informatikai ismereteket. A diákok negyedik és hatodik között elsajátítanák az alapvető ismereteket, majd hetedik osztálytól elkezdődhetne a digitális kultúra oktatása. Magyar Bálint rámutatott: szeretnék a diákokat megtanítani arra, hogyan használják az informatikát tanulmányaik során.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről