Internetes táborokat szervez a szaktárca

Vágólapra másolva!
Az idei év nyarán az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) és a Puskás Tivadar Alapítvány eMagyarország néven internetes táborokat rendez középiskolás diákok számára.
Vágólapra másolva!

Az IHM közleménye szerint a táborok fő célja, hogy a résztvevők megismerkedjenek az információs társadalom nyújtotta lehetőségekkel, fejlesszék számítástechnikai ismereteiket, megtanulják hatékonyan használni az internetet, amely a tábor ideje alatt napi 24 órában hozzáférhető lesz számukra. A diákok a foglakozásokon közösen ismerkednek meg egy-egy adott, aktuális társadalmi problémával, és annak megoldására javaslatot tesznek. A megoldás kidolgozása során külön hangsúlyt kapnak az információtechnikai megoldások, az internet által nyújtott lehetőségek felhasználása. A résztvevő fiatalokat esténként filmvetítés, népszerű együttesek és közösségi programok várják.

A táborba négy napos turnusokra lehet jelentkezni, július elejétől augusztus közepéig, a helyszínek Baja, Debrecen, Kismaros - Verőce, Doboz - Szanazug, Szolnok és Keszthely lesznek.

További információkért az [email protected] e-mailen vagy a minisztérium ügyfélszolgálatán, a 06-40-200-454-es telefonszámon lehet érdeklődni. A tájékoztató az IHM honlapján (www.ihm.hu) is hozzáférhető - áll a szaktárca közleményében.