Egymillió példány elkelt az új Game Boy-ból

Vágólapra másolva!
A Nintendo közlése szerint márciusi végi megjelenése óta az Egyesült Államokban egymillió darabot értékesített legújabb zsebkonzoljából, a Game Boy Advance SP-ből.
Vágólapra másolva!

A japán konzolgyártó idén március végén kezdte árusítani Game Boy Advance névre hallgató hordozható játékgépének átdolgozott külsejű, némileg továbbfejlesztett, SP-jelű változatát. A Nintendo hétfőn jelentette be, hogy az Egyesült Államokban több mint 1,1 millió darabot adott el a Game Boy Advance SP-ből. A gyártó emelett azt is közölte, hogy szeptembertől a jelenlegi kettő mellett két újabb színben is árusítani fogja a zsebkonzolt.

Bár ugyanazokat a játékokat képes futtatni, a 99 dolláros SP változat szögletes kinézetével, kihajtható kijelzőjével teljesen eltér az előd Game Boy Advance-tól (GBA), emellett beépített akkumulátorral és háttérvilágításos kijelzővel van felszerelve. Noha a Nintendo jelenleg gyakorlatilag egyeduralkodó a hordozható videojátékok piacán, nemrégiben két konkurense is bejelentette, hogy hasonló termékekkel jelenik meg a piacon. A finn Nokia mobiltelefon funkciókkal is felvértezett N-Gage játékgépe a tervek szerint az idei, a Sony PSP nevű, hordozható Playstation konzolja pedig a jövő év végén debütál majd.